Fotos

het downloaden is niet gelukt. hopelijk later meer succes.


Op dit ogenblik zijn we enkele fotos aan het downloaden op flickr. Hopelijk lukt het en kunnen jullie ze via de link weldra zien. Onze week Patagonia zijn 10 dagen geworden. Het is hier gewoon te mooi en de Perito Moreno gletsjer trakteerde ons de voorbije dagen op een uniek spektakel. La ruptura waarbij een deel van de gletsjer dat in de voorbije 2 jaren een natuurlijke dam vormde, langzaam afbreekt onder de zeer hoge druk van het water, een ongelooflijk natuurspektakel met veel gedonder en gekraak in een elke dag wisselend landschap. We zagen de gletsjer onder stralende zon,lichtbewolkt, hevige sneeuwval en vandaag in de regen. Aan de ingang herkende de parkwachter ons al maar we kregen toch nog geen korting als vaste klant. Dit gebeurt om de 2 a 3 jaar maar is zeer uitzonderlijk in de winter.

Maar we startten ons stuk Patagonie zeer moe na de nachtelijke avonturen. Punta Arenas is echt een stadje op het einde van de wereld. De mensen van het hostal, het autoverhuurkantoor enz waren zeer verbaasd dat wij nu in de winter reisden. In de zomer is het nl mooi weer. Maar wij kunnen iedereen echt aanraden om dit in de winter te doen. Van Punta Arenas reden we met onze jeep naar puerto Natales, het stadje dat toegang biedt tot de Torres del Paine, een prachtig ongerept berggebied. We logeerden er bij Alejandro en Anita (hostal dos lagunes) en werden er zeer hartelijk ontvangen met ECHTE koffie. Na 3 maanden reizen is dit een ware delicatesse. Zowel In Australie, Nieuw Zeeland en Chili krijg je alleen oploskoffie.

Maar meer over Torres del Paine later. Nu gaan we de berichtjes van Jarre lezen.

1 opmerking:

inge P zei

He Nika en co!!

Eindelijk heb ik jullie blog gevonden (met dank aan Dorien) Heb hier de rolluiken dicht gedaan, de verwarming ne goeien duw gegeven en in een ruk beginnen lezen van het begin tot nu!!! ZUCHT is het enige dat ik nu nog kan zeggen. Een stuk van de australie-reis is van hee ja daar ben ik ook geweest en ja da was echt wel super en de andere zucht is,... ik hoop dat ik al dat moois dat jullie gezien, gevoeld, geroken, beleefd hebben, ook ooit nog eens kan doen!!! Het lijkt mij super!!!!
Geniet er nog de volle 100% van, zoiets, zo'n ervaring, nemen ze jullie nooit meer af!!!
Nog heel veel ontdekkings, verwondering en bewonderingsmomenten toegewenst, uit het wel vakantie maar vrij triestige belgische landje.

Groetjes,
Inge P