vandaag

Onze laatste dag Melbourne en de stad ligt ons wel. is het het gratis toeristentrammetje dat jarre en jisse geweldig vinden, is het de yarra (rivier), zijn het de vele parken met natuurlijk overal weer die creatieve speeltuinen, de vele goedkope restaurantjes, de mensen, de mooie oude wijken, het melbourne museum ......

Rechttegenover ons hotel is er een park en in dat park is er een speeltuin. het was vandaag onze eerste stop. enkele grote kinderen, dansers? speelden volop mee en Jarre keek vol goesting, hij zou ook wel helemaal bovenop dat ding willen staan en dan als een echte aap naar beneden slingeren. Nika is bezig met het aanleggen van een speeltuinarchief, ze kon niet stoppen met het trekken van foto,s. een koppel belgen met 2 kinderen die we op de tram tegenkwamen, vond het ook echt uitzonderlijk.

Ze hebben hier een echt little italy, een bruisende wijk (carlton) met vele kleine winkeltjes, eethuisjes en vooral een wijk die nog volledig uit huizen en gebouwen van rond 1900 bestaan, huisjes met veel smeedwerk en kleine voortuintjes. gezellig wandelen dus.

Met de gratis bus naar het centrum. Yvan gaat er een museum bezoeken en nika en de kinderen gaan naar het informatiecentrum om er de dichtsbijzijnde speeltuin te zoeken. Ze vonden de vraag niet eens raar want natuurlijk lag er op zo een 100 m, knal midden in het centrum, een grote speeltuin, ideaal voor jarre en jisse (stel je voor dat er naast de grote markt een speeltuin lag). Jarre vond de schommel die er stond voor kinderen die in een rolstoel zitten, wel heel speciaal. ook dat is opvallend, de meeste plekken zijn rolstoel toegankelijk, alle stoepen hebben op de hoek een afrijdstoepje (ook gemakkelijk met de buggy) en zelfs de zeer basic camping in parry beach had 2 perfecte badkamers voor mensen met een handicap. zo zou het overal moeten zijn natuurlijk.

Even naar chinatown voor een lekker middagmaal, een dessertje van bij de bakker en dan met het oude trammetje naar het aquarium. dat had zijn beste tijd wel gehad maar oog in oog staan met een aantal haaien en reuzeroggen bleef indrukwekkend.

Nu afronden en terug gaan pakken. morgen gaan we terug een auto ophalen om de great ocean road af te rijden.

tot later dus

PS De foto's in de berichten hieronder staan niet helemaal in chronologische volgorde.

Geen opmerkingen: