the great ocean roadde

even een kort bericht vanop de netkiosk van het formule 1 hotel bij de luchthaven, morgen vliegen we naar alicesprings, het echte rode midden, the outback.

de voorbije 3 dagen deden we de great ocean road, een baan die zich rond baaien en heuvels kronkelt. het was genieten in het kwadraat. ook ons eerste logement, een cabine op een camping aan kennet creek was geweldig. de koalas wonen er nl in de bossen. een kleine koala, waarschijnlijk een jongetje, toonde ons wat hij allemaal kon. we hadden geluk dat er in de bomen op de camping een 3tal koalas zaten te eten. jarre en jisse konden er geen genoeg van krijgen. er vlogen ook weer een ander soort papegaaien, knalrood, groen, blauw. nika en yvan moesten een paar keer duiken, zo laag vlogen ze over ons heen. ons fototoestel stond hen duidelijk niet aan.

ons 2de logement was van een andere aard, very basic maar we hadden een bed. het laatste stukje ocean road met de gekende 12 apostles is adembenemend. de zon gaf de rotsen een prachtige kleur. Picknickedn deden we in een parkje van een dorpje aan het strand. de kinderen speelden in het water in schijnbaar kleine golven. terug op het strand om te vertrekken, waren er opeens hoge krachtige golven. vandaar dus die waarschuwingen over plotse hoge golven.

grappig op deze zeer drukbezochte baan was het waarachuwingsbord, in australie links rijden. ook wel nodig toen we een japanner bijna tegen een vrachtwagen zagen rijden en 30 sec later deselfde fout maakte toen wij voorbijkwamen. maar alles in orde, gewoon eens luid getoeterd.

de netkiosk minuten zijn op.

tot later.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Yvan en familie,
Ik heb wat gewacht om een berichtje te sturen.Ik wou wat foto's van je reis zien.Dit lijkt me idd de reis van je leven.En dan nog met je hele gezin.Dit vergeten je kadeekes nooit.Wat een plaatsen ben je al geweest,zeg!Wij (1ste en 2de lj) zijn juist op bosklassen geweest(Marcourt +/- 5 km van Laroche).Leuk en goed weer gehad.
Wij hadden wel onze rugzakken en niet nat.Hopelijk meer baggage -geluk next-time.Hou je goed en drink er maar een paar goeie!!!!
Gary en Myriam

Anoniem zei

Wat een beleving! Mooie foto's!
Ik geniet mee door alle verslagen te lezen en zie gelukkige ouders en even gelukkige kinderen! Hopelijk blijft alles vlot verlopen! Geniet verder!
Dikke kus aan Jarre en Jisse van juf An