3 april 2008

We zijn goed aangekomen in Perth, West-Australie. Toch is de start van onze reis niet zonder slag of stoot verlopen.

Bagage
Nika had het enigszins voorzien. De vlucht Brussel-London kwam aan op de openingsdag van de nieuwe terminal 5 op London Heatrow. We hadden speciaal een vroegere vlucht geboekt rekening houdend met mogelijke wachttijden. En zoals vermoed, onze vlucht had een vertraging van 2 uur. De nieuwe terminal is een gigantisch en modern gebouw dat het paradepaardje van de Britse luchtvaart moet worden, maar wat ben je met een mooi gebouw als niets functioneert. Al snel werd duidelijk dat de feestelijke opening een groot fiasco was. Overal lange rijen wachtenden, drie uur aanschuiven zonder vooruitzicht op enige vordering, en dan hoorden we het omroepen: alleen passagiers met enkel handbagage konden nog vertrekken. De bagage-afhandeling lag volledig plat. Dat deed onze wenkbrauwen fronsen. Wat met onze rugzakken?
Bij aankomst in Australie bleek wat we hadden gevreesd, onze bagage was er niet bij. Wat nu? Een dag overbruggen is te doen. De hoogstnoodzakelijke dingen kopen en hopen dat de bagage er de volgende dag is. Maar het werd hier uitgezonden op het nieuws: 15000 stukken bagage zitten vast in London. Onze rugzakken zijn er na een week nog altijd niet en dat is wel frustrerend. Meer dan een maand op voorhand waren we zorgvuldig aan het bij mekaar zoeken wat we zouden meenemen om 5 maanden rond te reizen. Nu missen we de simpelste dingen en hebben we al heel wat tijd gespendeerd om elementaire spullen te kopen.

Jisse
Twee dagen voor vertrek merkten we een paar rode vlekjes bij Jisse. Waarschijnlijk wat pamperuitslag zeiden we tegen mekaar. Met in het achterhoofd, het zou ook wel iets anders kunnen zijn. De volgende dag was de diagnose vlug gesteld. Er waren rode blaasjes bijgekomen op haar buik. Jisse heeft de windpokken. Gelukkig had ze voor de rest geen ziekteverschijnselen. Op het internet lezen we dat kinderen met de windpokken niet zouden mogen vliegen als het personeel de vlekjes ziet. Gelukkig heeft ze nog geen vlekjes op haar gezicht, maar toch enigszins spannend. De dag van vertrek heeft Jisse twee blaasjes naast haar neus die ook voor gewone puistjes kunnen doorgaan. Eenmaal in Perth heeft ze een 10tal puistjes op haar gezicht, maar we zijn er!!!!

Geen opmerkingen: