9 september

Ondertussen zijn we alweer een week bezig en begint de routine terug te keren. Jisse had het in het begin wat moeilijk om naar de kribbe te vertrekken maar is het na 4 dagen alweer gewoon. Jarre is heel fier begonnen aan de 3de kleuterklas en is blij dat het terug school is.


Zaterdag 1 september zijn we naar een infoavond van het reizigersnetwerk geweest. Het luisteren naar de verhalen doet de "goesting" nog groter worden. Het reizigersnetwerk heeft een enorme bib met vooral recente reisgidsen, heel veel reisverhalen en ze organiseren jaarlijks de reismarkt in het belfort in Brugge. We zijn thuisgekomen met alweer allerlei schatten aan informatie en die kunnen we nu bekijken op het internet. Door al de verhalen en tips hebben we onze route weer wat aangepast, de laatste keer nu!!

Op onze zoektocht naar informatie over de mogelijkheden van de verschillende rtwtickets zijn we toch wat verwonderd over het gebrek aan kennis of het weinig klantgericht zijn bij de belgische reisbureaus. Natuurlijk zijn rtwtickets geen dagelijkse boekingen en zijn de tickets iets gecompliceerder maar toch..... (we hebben wel geen contact gehad met de beruchte Maura van joker Harelbeke die zeer goed op de hoogte zou zijn!!) Een paar weken geleden had ik gemaild naar thetraveleruk, een brits reisbureau met enkele vragen over onze route en een vrijblijvende offerte. Onmiddellijk was er reactie en kregen we de uitleg die we vroegen. Blijkbaar werken ze in de UK met een laag en hoogseizoen voor rtwtickets waardoor we ginder goedkoper kunnen boeken. En dit wordt onze definitieve route:

27 maart 2008
Brussel – Perth

14 april 2008
Perth – Melbourne

20 april 2008
Melbourne – Alice springs

27 april 2008
Alice springs – Cairns

27 april tem 27 mei
Cairns - Sydney overland

27 mei 2008
Sydney – Christchurch (Nieuw Zeeland)

27 mei tem 18 juni
Christchurch - Auckland overland

18 juni 2008
Auckland – Santiago de Chile (Chili)

21 juni 2008
Santiago – Paaseiland

26 juni 2008
Paaseiland – Santiago de Chile

28 juni - 12 juli
santiago de Chile - Puerto Madryn overland

15 juli 2008
Puerto madryn – Iguazu (Argentinië)

15 juli - 5 augustus
Iguazu - Salta - Buenos Aires overland

10 augustus 2008
Buenos Aires – Tenerife

20 augustus 2008
Tenerife - Brussel


Volgende stap na het boeken van de rtwtickets is het vastleggen van de auto met kampeergerief in Australië en de mobilehome in Nieuw Zeeland.......Plannen is genieten!

Geen opmerkingen: