1 september

Het is weer zover, de start van het schooljaar. De eerste vergaderdrukte zit erop en de vakantie is nu echt voorbij. Het plannen van "de reis" wordt stilletjesaan concreter. Het aanvragen van offertes is volop bezig, offertes voor rtw tickets (rtw=round the world) en offertes voor de huur van een auto en mobilehome in Australië en Nieuw Zeeland. Er is een groot verschil tussen de verschillende reisbureaus en hun reactie op onze vraag. In Brussel, bij een niet nader genoemd reisbureau kregen we te horen dat ze dit nog nooit hadden geboekt voor een familie met kinderen. De route waar we een offerte voor aanvragen ziet er als volgt uit:

27 maart 2008
brussel - perth

14 april
perth - alice springs

21 april
alice springs - cairns

25 mei
sydney - auckland

16 juni
auckland - santiago

20 juni
santiago - easter island

26 juni
easter island - santiago

12 juli
Puerto Madryn - Iguazu

10 augustus
buenos aires - tenerife

20 augustus
tenerife - brussel

In Australië zouden we een auto en kampeergerief huren en in nieuw zeeland een mobilehome. Hiervoor loopt er nu een offerte aanvraag bij totally campers, een bedrijfje van nederlanders downunder. We leerden dit kennen in de yahoogroep "wereldreizen met kinderen" . In deze groep vertellen mensen over hun plannen, hun reiservaringen,... Heel boeiend. En ook al is het internet een enorme bron van informatie, toch zijn de echte contacten met reizigers het inspirerendst. Daarom gaan we volgende zaterdag naar een infoavond georganiseerd door het reizigersnetwerk. Daar zullen we kunnen praten met mensen die onlangs op wereldreis geweest zijn. Zo krijg je tal van tips over accomodatie, toffe plekken voor kinderen, niet te missen en zeker te missen plaatsen en activiteiten.

We vertellen nog niets aan de kinderen maar bereiden hen wel al wat voor. Zo zijn er de foto's van toen ik (Nika) 10 jaar geleden in Australië was, de boeken die ik er toen gekocht had, het programma op tv over vliegen, het bezoekje aan de luchthaven met Jarre enz....... Jarre wil zo graag naar kangoeroeland, jisse waarschijnlijk iets minder na ons verblijf in de cerzazoo in Normandië. Kleine dingen maar na onze ervaringen met Jisse die in Frankrijk zo panisch was bij het horen, zien van alle mogelijke dieren en die het kamperen dus niet zo geweldig vond, toch wel belangrijk.

En zo blijft het vakantiegevoel, ook al is er weer de rush van het nieuwe schooljaar, toch wat hangen.

Tot een volgende keer

Geen opmerkingen: