het tropische noorden, Jisse is 3!!!!!!!!

4 mei en Jisse is jarig!!! Al een paar dagen tellen we af en vandaag is het zover. Ons klein meiske is drie geworden. En zoals iedereen altijd zegt, het gaat echt heel snel. Pannenkoeken als ontbijt, een kroon, een paar kadootjes, zingen, nu op de speeltuin met zicht op wuivende palmen en een goudgeel strand. Niet slecht om een derde verjaardag te vieren. Straks naar het zwembad en misschien ook eens zwemmen in de zee maar dan wel in een protected area. Er zitten hier nl nog stingers, kwallen met lange tentakels die hard kunnen prikken.

Even terug in de tijd. Vorige week zondag zijn we vertrokken vanuit Alice Springs naar Cairns, het tropische noorden van Queensland. De vochtige hitte is nog heter dan de droge van het rode midden. We logeerden in de fig tree lodge in een enorme kamer met een echt volledig bad!!!! Zalig om na een maand nog eens in een groot bad te ploeteren. Een nog groter zwembad hadden we er voor ons alleen. Cairns is niet zo bijzonder als stad maar the esplanade, het park aan het water is het provinciaal domein in kessel-lo maar dan met gratis lagunezwembad in een tropische setting. De kinderen vonden muddy's playground met fantastisch fonteinenspeelgedeelte de max. Jarre die de fonteinen al proestend probeert te trotseren, Jisse die voorzichtig haar dikke teen in het kleinste fonteintje (10 cm hoog) steekt, een plezier voor ma en pa om hen bezig te zien.

In Cairns kochten we ook kampeermateriaal voor de volgende 3 weken. Nog noordelijker in het pinnacles caravan park aan wonga beach was het nog warmer en vochtiger en werden we (lees Nika) aangevallen door vervelende muggen en steekvliegen. Ons kampeerplekje naast het strand , de schitterende resortpool (zo heten die dingen hier) die we voor ons alleen hadden en de goed uitgeruste camperskitchen doen ons die beesten wel vergeten. We logeren hier 4 nachten.

De eerste ochtend trekken we naar mosmann gorge, een mooi park met kleine wandelingetjes en een plek aan de rivier waar we een beetje pootje baden en rotsen klimmen. We zijn er niet alleen, het is duidelijk een halte voor al die kleine tourbusjes die groepen van zo een 15 man het hoge noorden op 1 dag laten beleven. Maar toch de moeite. In denamiddag afkoelen in het zwembad, zalig....... en nog even naar Port Douglas, het knokke van the tropical north om er een trip naar het great barrier reef te boeken.

The low isles zijn een klein eiland waar je vanop het strand kan snorkelen. We treffen het (toch niet). Een groep amerikaanse senioren zitten ook op de boot. Het hele programma wordt aan hen aangepast en zo missen jarre en nika echte snorkeltijd. Ze zien toch een reuzeschildpad en enkele vissen. Het snorkelen ging vanzelf voor Jarre. Yvan deed een zwemmeling van een 45 tal min met een biologe en zwom echt tussen de schildpadden. Een tochtje met de glassbottomboot was echt de moeite. De green seaturtles zien zwemmen, boven water komen voor lucht een hoogtepunt.
Uitgeteld viel Jisse in slaap op een hevig deinende boot. Het heeft wel iets zo zeilen op het bovendek van een grote catamaran (de amerikanen bleven binnen zitten).

Cape tribulation. Met de auto op de boot over de daintree rivier, geen krokodillen gezien maar wel de borden waarop men afraadt om er te zwemmen. In het discovery centre krijgen we veel uitlegover de fauna en flora enhet is echt wel uniek. Casuwaries spotten we niet maar wel enkele hele mooie grote vlinders. Tot in cape tribulation waar de sealed road stopt en de gravel begint. We picknicken er met zicht op een alweer prachtig strand en krijgen er het bezoek van een goanna die ook wel enkele kruimels lust. Van baai naar baai rijden we terug naar de camping. De kinderen vallen in slaap maar met een ijsje krijgen we ze wel wakker. We eten mango, wattle (een noot die smaakt naar koffie) kokos ijs. Terug op de boot over de river, naar de camping en onmiddellijk plonsen, broebelen we in het zwem(broebel)bad.

En nu zitten we in een appartementje op een holidaypark aan wollinga beach (mission beach). Hier komen we even tot rust want het vele bezoeken is soms wat veel voor de kinderen. Gewoon een paar dagen een eigen huizeke, niks doen, jisse haar verjaardag vieren en dat in een zeer laidback dorpje aan een kilometers lang strand met zicht op enkele eilandjes.

De foto's willen weer niet lukken maar no worries we proberen later nog eens.

Groeten

Geen opmerkingen: