parry beach denmark, een paradijs

ooit de bijna perfecte camping gevonden, wij wel en hij ligt aan parry beach, denmark. het is een plek om naar terug te keren en misschien wel als een van de gepensioneerde vrijwilligers die deze gemeentecamping onderhouden. In de bossen aan een prachtige baai is het een oase van rust (als de regen niet hamert op de tent en de nieuwe tent begint te lekken.....) met ruime plekken. you can stand anywhere you want as long as you are in nobodies way!!!! alleen koud water maar wel met de verplichte electrische bbq met zicht op de baai. de hele streek rond denmark is een aaneenschakeling van schitterende baaien (we hebben al eerder gezegd dat onze superlatieven op geraken.) Greenspool is gewoon perfect met de kinderen. grote ronde rotsblokken zijn zo een 50 m voor de kust in zee gegooid (zo lijkt het althans) en vormen er een perfect zwembad om te spelen, te zwemmem, te snorkelen en tegelijkertijd een muur waar de haaien niet door kunnen. en het is de plek waar nika met de rugzakken toekwam!!!!!

Albany, zo een 70 km verder was een echt stadje met originele gebouwen van rond 1900. het heeft dus een echt gezellig stadscentrum. ook hier verbleven we aan een baai die we zowat voor ons alleen hadden. dit kwam waarschijnlijk door de strakke wind en de koelere temperaturen (19 graden). hier kan je een oud walvisvangst station bezoeken. we wandelen er door een walvisolie fabriek, de laatste boot waar ze mee op walvisvangst gingen, keken er naar een 3Dfilm (help die walvis komt tot bij mij!!!!) en ook een 'koele' film over haaien. Jarre vindt alles wat met haaien te maken heeft fantastisch. de skeletten van een 22m lange walvis spreken ook tot de verbeelding. je kan er zowaar een auto in parkeren. de 'piratenboot' in albaby is ook een hit bij de kinderen. wel kleine bedjes waar de piraten insliepen.

5 uur rijden verder en we zijn terug in Perth, nog even langs de luchthaven om de bagageperikelen te regelen en naar ons hotel in het centrum van de stad. hotel ibis ligt rechtegenover belgian beer cafe westende en het terras zit vol. yvan pakt iets later op de avond ook nog een pint.

zaterdag weer de auto in naar cervantes, een klein dorpje recht uit een australische film waar nika zoals het in die films hoort met love wordt aangesproken. the pinnacles in het nambung national park zijn pilaarachtige rotsformaties die bij zonsondergang een schitterende schouwspel zijn. de kinderen spelen hier volop op het mooiste speeltuintje tot nu toe en natuurlijk met zicht op de baai. nog beter is dat er een terrasje is waar yvan en nika genieten van een echte koffie ( de nescafe die je hier overal krijgt, geraken we stilaan beu)

en nu zijn we terug in perth om er op het vliegtuig naar melbourne te stappen. we logeren er de komende dagen in the nunnery guesthouse. allemaal duimen voor een veilige aankomst van onze bagage!!!!!!!

groeten!!!!!


ps jarre en jisse denken ook nog af en toe aan school. een boom met een hele dikke stam kunnen we niet met zijn 4en rond maar wel met de hele klas van jarre en als de maan op komt is die van mauro!!

2 opmerkingen:

Linda pagadder zei

Ik wens jullie nog een verdere leuke reis toe.

Geniet er van!

Groetjes,

Linda van Pagadder

Jan Wynants zei

Nooit gedacht dat ik jaloers zou zijn op iemand die in Westende een pint drinkt.