parkjes, kookaburras, dolfijnen en rondreizende belgen

Dezelfde avond koken we op 1 van de bbqs in het parkje aan de overkant van de camping. zo wil nika wel elke dag koken. tijdens het koken komen er belgen nij ons staan. het zijn ervaren reizigers en ze zijn al 5 maanden onderweg met hun zelf gebouwde camperjeep. ze trekken voor 1 jaar rond in australie, dwars door de woestijn, over het strand en komen zo op de mooiste meest afgelegen plekjes. ze merken wel dat australie veranderd is, minder hartelijk, meer regels,.... (ze reisden al eerder voor een jaar door australie). Het koken duurt dus iets langer en het is al donker als we eten in het gezelschap van muggen. Dan de tent in voor een slapeloze nacht.

nika is op om 7 u en de surfers staan al op hun plank in de golven. we zijn geradbraakt na een nacht op een veel te dun matje (we zijn niet meer zo jong...). De kinderen hebben goed geslapen. Vandaag kopen yvan en nika nieuwe matrassen die hopelijk wat beter liggen. In dunsborough kunnen we internetten, rijden jarre en jisse mee op een minidraaimolen, we kopen een badpakje voor jisse. Dan bbqen we in het parkje terwijl jisse slaapt in de auto. Jarre speelt in de boot (een speeltuintje op maat), we eten en genieten van het zicht op de azuurblauwe oceaan waar plots een troep dolfijnen voorbijzwemt, duikelt, of hoe perfect een moment kan zijn. Jisse wordt wakker en eet patatjes uit het vuistje, als het maar een beetje anders is ;o) we rijden naar de volgende baai, smiths beach en superlatieven ontbreken. een 20tal grijs/roze papegaaien wachten ons op, het zand is zacht en het water blauw en wij vree content!!!!!!! Tot ons jisse iehieieieh de kaka komt roept, en ja de kaka kwam snel in haar nieuwe badpakje. gelukkig zijn er golven om te spoelen. eventjes zijn we helemaal alleen op het strand. de andere 2 gezinnen vertrekken. een 15 tal min later komen er enkele surfers en vissers toe. bij vertrek staat er als toemaatje een grijze grote kangoeroe in het midden van de straat. even terzijde, er staan hier prachtige appartementen, recht uit de beokskes, en waarschijnlijk heel duur maar geen hoogbouw, perfect geintegreerd in d eomgeving en niet zichtbaar vanop het strand.
we rijden nog iets verder naar knappe rotsen voor een picknick en dan is het bedtijd.

we slapen heerlijk, worden gewekt door de lachende kookaburras en jisse die op haar beurt heel hard met die gekke kakburras moet lachen. vandaag rijden we naar bunburry om de dolfijnen te zoeken. het wordt een fantatische tocht op de boot en op een gegeven moment zwemt er een dolfijn onder de boot mee juist waar jarre zit. het plezier op zijn gezicht is een al genieten!!!!! ook jisse kan al gauw dolfijnen spotten. op de terugreis stoppen we aan de jetty van busselton, die loopt zo een 2 km de oceaan in. thuis nog even spelen op het strand en dan bokes eten met zicht op de baai.

groeten

groeten

Geen opmerkingen: