het is nu "voor echt", 3 oktober 2007

Deze week hebben we onze auto met kampeergerief voor Australië en de motorhome voor Nieuw Zeeland geboekt. Toch wel raar om een half jaar op voorhand iets te boeken. Dat zijn we echt niet gewoon. We hebben via Totally campers bij Apollo geboekt. Veel mensen huren oude wagens en motorhomes die een pak goedkoper kunnen zijn. Maar we hebben weinig zin (lees Nika heeft weinig zin) om onderweg stil te vallen. Onderweg in Australië betekent vooral ver weg van alles. Natuurlijk hebben we onze GSM bij maar of er altijd bereik is, weten we natuurlijk niet. We weten dat dit met een nieuwere auto ook kan gebeuren maar toch. We zullen 3 maand met auto en motorhome rondtrekken en dan kan dat beetje luxe geen kwaad. Die 3 maand huur betekent dat het een lange termijn huur is waardoor we een fikse korting krijgen. Dus toch een beetje sparen. We overwogen ook even om eigen kampeermateriaal mee te nemen en dan eventueel te verkopen voordat we naar Zuid Amerika doorreizen. Maar hier zijn die 3 maanden (voor ons) dan weer kort om ons bezig te moeten houden met het verkopen van onze spullen. En totally campers kon het regelen bij Apollo om voor de prijs van kampeergerief voor 2, gerief voor 4 te krijgen.

Onze vliegtuigtickets zijn nog altijd niet geboekt. Een paar maanden geleden stelden we aan enkele belgische reisbureaus de vraag om onze route eens te bekijken en op basis daarvan informatie door te geven. Zoals eerder gezegd leken we zelf beter op de hoogte van de mogelijkheden en gisteren een paar maanden na onze vraag kregen we van 1 reisbureau nog (pas) een offerte binnen. Raar....? maar ook vervelend omdat BA al een paar keer een mail gestuurd heeft naar the traveleruk met het bericht dat al onze vluchten zouden gecanceled worden als we die dubbele boeking niet zouden verwijderen. Hopelijk blijkt (blijft) alles nu in orde. Vooral de vluchten naar het Paaseiland geraken vol en dat willen we zeker zien!!! Onze prebooking kwijtgeraken zou het moeilijk maken om nog op dezelfde dagen te vliegen.

Ondertussen zijn we al oktober en is de school weer volop bezig. Vrijdag heeft Jarre een lokale vakantiedag en mag hij met Mama naar school. En als grote verwenmoment mee op restaurant (haute cuisine chez ikea!).

tot later

Geen opmerkingen: